Nieuws

Robért komt met nieuwe opzet wijn-spijs-cursussen

De cursussen worden 4 dagdelen lang en er zal veel worden geproefd.
Meer informatie:
Wijn & spijs cursus regio Utrecht
Wijn & spijs cursus regio Amsterdam

Robèrt Verweij start met TeesT cursus over pizza
Nederlanders weten donders goed dat de diepvriesfrisbees uit de vriezer niets te maken hebben met echte pizza. We kennen de knapperige, met trots gemaakte pizza van vakantie uit Italië. We genieten ervan en roemen de kunde en passie van de pizzaoili. Om thuis weer ellende te ontdooien of moddervette, zompige pizza van de brommert naar binnen te duwen... Toch is er een kentering gaande. Met behulp van de broodcursus kennen we veel professionele en hobbymatige koks en bakkerts die de perfecte bodem met de juiste topping op prijs stellen. Simon Giaccotto van Viva la Pizza brengt ze de kneepjes van het pizza-vak bij!
Meer info: www.pizzacursus.nl


Robèrt Verweij start cursus over pasta
Verse pasta maken is een fantastisch onderdeel van de Italiaanse culinaire cultuur. Het is veel meer dan eten. En wij Nederlanders maar denken dat we pasta maken onder de knie hebben na 4 keer aan een molentje draaien! De mate van passie zullen we nooit evenaren. Maar de kennis en kunde die met pasta te maken hebben, die kunnen we leren, van geschiedenis tot natuurkunde. En dan komt die passie vanzelf wel. Een beetje dan. De echte passie en kunde komt van pasta-docent Giovanni Don Anselmo d'Apice.
Meer info: www.pastacursus.nl  

Robèrt Verweij start cursus over Vis.
Met m'n bedrijf TeesT ben ik weer een nieuwe uitdaging aangegaan. In samenwerking met Schmidt Zeevis te Rotterdam start ik de "Viscursus". Het doel van de cursus is om kennis en kunde over vis te delen met horeca en particulieren.

Kookboek met recepten van TV-kok Robèrt Verweij bij Cookyourbook
In samenwerking met Cookyourbook heb ik m'n eigen kookboek in elkaar gezet. Het leuke van het Cookyourbook-concept is, dat je de recepten kunt aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld boeken met alleen maar wild, desserts of voorgerechten samenstellen. Of je kunt je eigen recepten in een boek laten afdrukken. Hier kun je het kookboek bekijken.

Cursus Gastronomie & Inspiratie
Wijn en spijs combineren blijft ongekend populair. Vandaar dat dit een belangrijk deel inneemt van m'n nieuwe cursus: Gastronomie & Inspiratie. Naast wijn en spijs combineren is de inspiratie-component van het koken belangrijk. Met andere woorden: hoe verzin je een goed gerecht, en hoe breng je een gerecht naar een hoger niveau? En dat is lastiger dan het lijkt... Download hier het persbericht, of lees hier verder over de gastronomie-cursus.

Leuk voor op het CV: Barista Level 1 van de SCAE
Afgelopen week heb ik een nieuw diploma aan de muur gehangen ivm mijn huidige koffie-gekte: het diploma SCAE Barista Level 1. Ik wordt nu verondersteld om uitgebalanceerde espresso te maken en hemels romige cappuccino's. M'n cappuccinoschuim is dan ook met sprongen vooruit gegaan! De zakken met Single Origin-koffie zijn niet aan te slepen en er staat waanzinnig mooie E61 machine te pronken op het aanrecht... Meer informatie over de koffie-cursus.

Robèrt Verweij start cursussen over thee en vlees
Met m'n bedrijf TeesT zal ik twee nieuwe cursussen starten: de theecursus in Utrecht en de vleescursus in Weesp. Voor de eerste werk ik samen met de beroemde Dilmah School of Tea in Sri Lanka en theesommelier Robert Schinkel. De cursus over vlees word verzorgd door vleeskenner Gertjan Kiers. Meer informatie: theecursus.nl en vleescursus.nl

TV-kok Robèrt Verweij gaat trouwen
Op 3 september 2011 zal ik "in het huwelijk treden" (zoals dat zo mooi heet) met m'n vriendin Nikki. Het huwelijk zal plaats vinden in IJsselstein, op 100 meter afstand van het café waar we elkaar ontmoetten op... 3 september 2004! Terwijl Nikki druk is met de jurk, ga ik het menu proefkoken. En mooie wijnen erbij uitzoeken, natuurlijk!

Nieuwe titel erbij: Certified Sherry Educator
Het was een erg leerzame reis naar Jerez. De Consejo Regulador van Jerez organiseert jaarlijks de opleiding tot Sherry Educator, waarbij maar plaats is voor circa 20 buitenlanders, waaronder 3 Nederlanders. Ik was dus erg vereerd dat ik in 2010 bij dit selecte gezelschap mocht horen, samen met Ingrid Larmoyeur (Vinissima) en Anda Schippers (o.a. columnist en eindredactrice van Perswijn en Bythegrape). Nu we geslaagd zijn mogen we alle drie de titel Certified Sherry Educator voeren.  

SVH Gedistilleerd-diploma en Slijtersvakdiploma 
Op 19 oktober kreeg ik de brief thuis: ook het diploma SVH Gedistilleerd zit in de tas! Niet dat ik zo weg weg ben van Whiskey, Cognac en consorten, maar interessante stof is het wel. Het zijn toch inspirerende producten voor een gastronoom. Voor het Slijtersvakdiploma heb je 4 diploma's nodig: SVH Bierbrevet, SVH Sociale Hygiene, SVH Wijnbrevet en dus bovenstaand diploma. Bij deze krijg ik het Slijtersvakdiploma er dus "gratis" bij!

Lekkerste Kaas van Nederland
Op 29 augustus heb ik samen met Betty Koster van l'Amuse en Felix Wilbrink van de Telegraaf "De Lekkerste Kaas van Nederland" gekozen. De wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door Reypenaer Kaas, bekend van de VSOP en XO. De top 3:
1: Lady's Blue van Ger Entjes en Ayla Groenveld
2: Wilde Weide van Jan en Roos van Schie
3: Machere van Hanneke Kuppens
Het niveau van de 10 finalisten was erg hoog en liet zien wat een fantastische kazen we maken in Nederland.

Robèrt Verweij vestigt nieuw wereldrecord.
Samen met Vandersterre Kaas heb ik 26 augustus een wereldrecord gevestigd. Ons "Grootste Kaasplateau ter Wereld" telde 1000 kilo kaas, 50 met kaasplateau of wel 130.000 blokjes kaas! De notaris heeft het geheel bekrachtigd, zodat we officieel wereldrecordhouder zijn. Na het wereldrecord "Grootste kookworkshop ter wereld" is dit m'n tweede.


2 Kaas-events tijdens Smaak van Holland
Op 26 en 29 augustus vinden 2 kaas-evenementen plaats tijdens "De Smaak van Holland" in de Keukenhof. Samen met organisator Aris Spada verzorg ik deze mediagenieke gebeurtenissen om Nederlandse kaas in de aandacht te zetten. Op donderdag presenteer ik "het grootste kaasplateau ter wereld" i.s.m. Vandersterre Kaas. Op zondag "de lekkerste kaas van Nederland" i.s.m. Reypenaer Kaas uit Woerden. In de jury zitten ook Betty Koster van l'Amuse en Felix Wilbrink van de Telegraaf. Meer informatie: www.smaakvanholland.nl


Robèrt Verweij start broodcursus

Begin 2011 start ik samen met Edwin Klaasen van Desemenzo een broodcursus. Brood is net als kaas, ijs, bier en wijn een product wat snel voor lief genomen word. Er word te weinig over nagedacht, er mag meer geproefd worden. Zuurdesem, gist, warenkennis, alles komt aan bod. Meer informatie: www.broodcursus.nl.

Nieuw seizoen 4me: 2010/2011
Na de zomer start bij RTL4 een nieuw seizoen 4me. Ook dit seizoen zal ik de kookitems voor m'n rekening nemen. Het worden meer restaurant-recepten dan thuis-recepten. De gerechten zijn namelijk in de Westcord Hotels te proeven! Ik ben druk op zoek naar interessante streekproducten voor leuke recepten. Hotelketen Westcord is zoals gezegd wederom de hoofsponsor, dus weer lekker veel kookfilms schieten op o.a. de Wadden!

Robèrt Verweij start biercursus

Op 11 november 2010 start in Beverwijk m'n nieuwe cursus: de biercursus. Ik vind dat er in Nederland veel te weinig aandacht en respect is voor dit mooie product. Net als wijn en kaas heeft ook elk bier z'n verhaal. Door liefhebbers en horeca meer kennis bij te brengen, wil ik de Nederlanders aan het betere bier krijgen. Meer informatie: www.biercursus.nl. Download hier het persbericht.

Gastoptreden Robèrt Verweij in Plus kookprogramma
Op 9 juni zal ik een gastoptreden geven op TV Brabant in het kookprogramma van Plus Supermarkten. De 4 opgenomen recepten zullen in de 4 weken daarna worden uitgezonden. Uiteraard geef ik als vinologische kok ook een wijntip. Update: sindsdien verzorg ik iedere week een recept op TV Limburg en TV Brabant.

Robèrt Verweij behaalt SVH Bierbrevet

Na wederom een examen bij de Wijnacademie te Maarn viel begin juni de brief op de mat: het SVH Bierbrevet zit in de tas. Met een 9 als eindcijfer zet ik hem zo tussen de andere SVH diploma's. Biertje? Meer informatie over m'n biercursus.


Films compleet en leuke klussen in het vooruitzicht
21 Maart: alle filmpjes staan op de site. De meeste zijn kookfilmpjes uit 4me op RTL4. We trekken nog steeds een keurig aantal van +300.000 kijkers per aflevering. In de agenda staan alweer een aantal leuke opties, waaronder een boek over wijn, wijn/spijs presentaties en wellicht een nieuwe wereldrecordpoging!

Robèrt Verweij geïnaugureerd tot Sabreur
Op 19 februari ben ik Sabreur geworden van de Confrérie du Sabre d'Or. Tijdens de ceremonie in Culinair Centrum Beverwijk kregen ook m'n compagnons en TV-kok Lonny Gerungan hun diploma van de Maître-Sabreur. Het sabreren bestaat uit het openen van een fles Champagne met een sabel. Dit spectaculaire gebruik stamt uit de tijd van Napoleon.


Website www.robertverweij.nl geopend

22 januari 2010 is deze nieuwe site online gegaan. Naast m'n bedrijfswebsites als TeesT en Sommelier.nl wilde ik meer van mezelf laten zien. Deze website werkt dan ook in combinatie met social media als Twitter en LinkedIn.