Koken

Het mooie aan koken is dat je iets maakt, iets creëert. Voordat je aan een brood begint is er wel meel, water, gist, zout, maar er is geen brood. Even later is er ineens deeg. Na het rijzen bak je er een knapperig, geurig brood van. Dat brood is dan jouw verdienste, zonder jou was het er niet geweest. Jouw energie zit ìn dat brood.

Ik heb dat nodig. Dat creëren, ontwerpen, het geeft me nieuwe energie. Ik kan m’n creativiteit er in kwijt. Als je kookt werk je naar een eindpunt, een hoogtepunt. Van een simpel ontbijt voor je vriendin tot een galabuffet voor honderden gasten. Iets moois presenteren, ergens trots op zijn. Mensen laten proeven en genieten, daar houd ik van.

Je zou kunnen zeggen dat ik van m’n obsessie m’n beroep heb gemaakt. Sinds 2003 heb ik m’n bedrijf TeesT.  Hierdoor heb ik altijd dingen kunnen doen die ik leuk vond. Een luxe! Kookdemonstraties, kookworkshops, als privé-kok bij mensen thuis… Koken vóór en mèt mensen dus. Menselijk contact vind ik erg belangrijk, ook dat geeft energie.

Veel gestelde vragen:
Kan ik kookles volgen bij Robèrt??