CV

Ondanks m’n 32 jaar voel ik me nog een jonge hond in het kook- en wijnvak. M’n vakkennis houd ik op peil door wedstrijden, proeverijen, cursussen en stages.  Ook het regelmatig bezoeken van wijngebieden is een must. Bij de volgende bedrijven werk ik of heb ik in het verleden gewerkt:

• Restaurant Boer Bertus te Vianen
• Restaurant ’t Wapen van Reeuwijk
• Restaurant ‘t Carillon te Schoonhoven
• Restaurant de Markies te Woerden
• Sodexho te HRC Utrecht  (keukenmanager)
• Hotel-restaurant The Vineyard te Newbury, Engeland  (2 Michelinsterren)
• Mede-eigenaar, kookdocent en wijndocent in Culinair Centrum Beverwijk
• Bestuurslid van de Associatie van Wijndocenten
• Eigenaar/wijndocent van TeesT en Sommelier.nl 
• Als televisiekok voor RTL4 bij Life & Cooking en 4me


Als vakidioot kun je goed je tijd en geld kwijt aan opleidingen. Een vinologische kok is dan ook nooit uitgeleerd. Deze opleidingen heb ik gevolgd:

• Hotelvakschool Den Haag
• Wijnacademie / Vinologenopleiding
• Kaasopleiding CCB  (Betty Koster)
• Broodopleiding Broodcursus.nl
• SCAE Barista Level 1
• Patisserieopleiding CCB  (Fred Colli)
• Wijncertificaat Haaglanden
• SVH Wijncertificaat
• SVH Bierbrevet
• SVH Gedistilleerdbrevet
• SVH IJsbereider
• SVH Sociale hygiëne
• SVH Leermeester
• SVH Gastronomie  (Peter Klosse)
• Slijtersvakdiploma
• MEI Master Wine Taster  (Ton Möllers)
• Official Certified Sherry Educator
• Spanish Wine Educator (Pancho Campo MW)
• Sabreur van de Confrérie du Sabre d'Or
• Oinos, Technisch Wijnproeven  (Gerard Horstink)
• Wijntechnologie & Biochemie  (prof.dr.ir. Rudolf Pierik)

M'n CV is ook te downloaden. Maar kennis en diploma's zijn echter maar theorie. Iedereen kan een vakdiploma halen. Maar een vak uitoefenen of zelfs uitdragen is een ander verhaal. Het belangrijkste van je kennis is wat je er mee doet.